Knutarna i dagens tänkta tankar

Nu är det helt tyst i huset. Det är inte så att midnatt råder. Men alla är ute för dagen, och bara jag är kvar i stillheten. Tystnad är så jäkla skönt ibland. Och inte minst, så otroligt underskattat.

Justerar jag elementen lite lätt genom att vrida reglaget åt höger, vänster och höger igen så elimineras det där väsandet nästan helt. Kylen är inställd på ett nästan riskabelt högt gradtal för att undvika ett annars ganska distraherande AC-liknande vibrerande. Jag riskerar gärna härsket smör och ljummen Oatley för lyxen i en tyst minut.

Tystnad är för mig något som upplevs som en oas i öknen. Fantasin kan få näring och idéer kan växa sig stora och starka i frånvaron av allt brus. Idéer som legat i träda bakom dagens tjocka ljudridå vaknar till liv när tystnaden tar vid. Och det är då, bara då, som man kan börja koppla ihop de där länkarna inombords och börja processa nya intryck. Börja sortera dem och trassla upp knutarna i dagens tänkta tankar.

Och en annan sak. Den senaste tiden har jag funderat mycket kring det här med hur vi fungerar i förhållande till dömande. Det är så lätt att se saker och ting i svartvitt. Den är bra. Det där suger. Hon är cool. Han är ful. Så fort man utsätts för vilken som helst form av input så hakar det där dömandet sig väldigt lätt på. Att bara kunna se något och medvetet försöka att INTE döma det åt något håll, det tror jag är något som kan ha en djupt positiv effekt. På ens eget och andras liv.

Hmm, när jag tänker efter så kan det ju eventuellt vara okej att döma om man enbart håller sig till det positiva spektrat. Men oavsett hur det är med den saken så kan jag säga dig detta. Det är otroligt avstressande att avsäga sig det där ansvaret att vara domare i varenda. jäkla. vakna. sekund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: