Enkel aktivitet

Jag gillar tanken på en träningsform som är så enkel och okomplicerad att tröskeln för att man faktiskt också ska utföra den blir otroligt låg. Väg från tanke till handling ska ideellt sett vara superkort. Genom detta kan  således fysisk aktivitet få chansen att ske när som helst. 

Jag har en övning som är så enkel och effektiv att jag inte har någon som helst ursäkt för att inte göra den, när som helst. Nu till exempel. Samtidigt som detta skrivs så kan jag i teorin göra övningen. Men nu sitter jag och dricker kaffe så det går tyvärr inte. Övningen är en sorts balansträning som kan utföras med eller utan vikter. Men oavsett vad man väljer så är det en utmaning att hålla sig uppe och i princip hela kroppen blir tränad. En annan fördel med denna form av träning är man blir lugnare och mer fokuserad mentalt. Detta är alltså min erfarenhet och om det ligger forskning någonstans och stödjer mitt argument är jag djupt osäker på.

Jag inte är naken när jag tränar på riktigt. OBS! Bilden är retuscherad.

Vi befinner oss nu i mitten av den andra svenska semesterveckan. Jag har upptäckt något nytt och för mig oväntat. Nämligen den sanna charmen med en liten strandremsa på baksidan av Tylösand. Tjuvahålan heter den och i min uppväxt så har jag såklart varit här mången gång. Men som tonåring i Halmstad så ville man mest synas och bli sedd på Frösakull eller Tylösand. Långa breda stränder med den finaste sand i vårt land, och bakom: de tysta, vindstilla grytorna som skapas mellan sanddynerna. I dessa kunde man ligga och steka ostört, med bara någon enstaka förbiglidande mås på himlen. Men nu, två barn senare och inga som helst krav på att bli sedd, ligger värderingarna åt ett annat håll. För det jag upptäckt här med Tjuvahålan är att den har de perfekta förutsättningarna för bad; brygga med stege, sandstrand samt för den äldre generationen, nämligen Hal Stenstrand. En parentes: Jag vet inte varför, men alla de dagarna vi varit där hittills så har det kommit pensionärer som konsekvent ratat både brygga och sand. De har styrt direkt mot de stora algbeklädda stenarna som sticker upp mellan tjockt tångbetäckt botten. Kanske, frågar jag mig, är det en form av extremsport? Där faran är kicken i det hela. Är det rädslan för att få tårna av krabbor avknipsade som får dessa modiga kvinnor att hoppa upp ut sängen på morgonen? Jag vet inte, men jag gillar tanken. Jag gillar tanken…

Tjuvahålan har även de perfekta förhållandena för bollkastning, solning, snäck- och stenletning samt grillning. Det sistnämnda är inte något jag håller med, men likaväl värt att nämnas. Letar för den delen heller inte snäckor. Eller stenar. Men vi hittade en cool flintabit i förrgår. 

Närmare än du tror ligger det ett italienskt glassparadis. Beläget i ett naturreservat bjuder det alltså på möjligheter för både fika och promenader i en riktig Sjumilaskog. Skogen är något kortare än sju mil dock. På norska heter för övrigt motsvarande Nalle Puhskog ”Hundremeterskogen”. VAD hände under översättningen av detta? Om jag inte minns fel så är originalet Hundred Acre stort. Hur som helst så tar jag hellre en dubbel espresso än glass, då jag finner även den finaste gelato något överskattad.

Hos Riccardo kan man leva ut allas dröm. Nämligen den att gunga och äta glass, SAMTIDIGT.

Stora nyheter angående släktet Brunnfors! Vi har utökats med en medlem och står inte längre på listan för utrotningshotade arter. Min syster, en av dem, har skaffat en bebis som går under namnet Juni. Nedan ser du bildbevis.

Jag och Marley, under kraftfull babyhypnos. Samt den tre dagar gamla Juni.Om inlägget

Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: