Nyanser 

Del ett av semestern börja komma mot sitt slut. (Del två kommer snart att utspelas i Sverige, men mer om det nästa vecka). Ungefär när man verkligen börjat komma in i rutinen. Dagarna följer mer eller mindre samma mall och vi är fullt nöjda med lågmälda äventyr och småskaliga planer. I början funderade vi dock allvarligt på hur rastlösa vi skulle bli här. Exakt hur högt upp på väggarna vi skulle klättra. Men jag märker att man nästan sömlöst ändå lyckats växla ned och finna sig i denna Dolce far Nienterytm som sommaren erbjuder . 

Mannen tar en powerwalk till bukten för att spionera på fiskare medan solen fortfarande håller låg profil. Jag och barnen sover. Men så småningom smyger sig ändå Marley upp i mörkret för att få sig en dos iPad innan jag hinner vakna för att protestera. Det är en sorts tyst överenskommelse vi har antar jag. Nummer tre upp är jag, och när dagens första kopp är bryggd glider jag ut i trädgården för att andas lite i tystnaden och svalkan. Kanske gör jag några squats i gräset, kanske inte. Men innan Daisy och solen vaknar är det iallafall lite extra lätt att tänka.  

Takten är långsam men det blir definitivt aldrig tråkigt. Mellan gryning och natt ryms det en hel del små och smått magiska aktiviteter. 

Vi håller en begravning för en bananfluga Daisy hittat. Vi studerar kaktusar i närbild och utmanar varandra att peta på dem. Marley skissar kubistiskt av ödlan på muren när den verkar vinka till oss. Vi driver med Dominics dåliga svenska. Vi skrattar åt hur Marley mitt i en match råkar få pingisbollen att landa, och stanna kvar, ovanpå hatten. Vi leker sjöhästar i poolen och jagar fiskar i havet. En sak är jäkligt säker, och det är att man har mycket sällan tråkigt när man ser omgivningen ur barnens grodperspektiv.

Eddie Lizzard

Jag tycker också att när man växlar ned, semesterstyle, så ser man plötsligt nyanserna i vardagen lite tydligare. Man lyckas liksom stanna upp och fokusera skärpan. Ett helhetsperspektiv börjar ta form och man kan lättare skita i gamla, meningslösa tankemönster. 

Om du vill pressa ut maximalt med juice ur din semester denna sommar har jag ett tips. Meditation. Det behöver inte vara timmar varje dag. Tio minuter här och tio minuter där kan faktiskt ha en megaeffekt på fokus och generell balans.  

Oavsett så har du inget att förlora på att prova. Förutom möjligtvis de minuterna du lägger ned i försöken. Men för att vara helt ärlig, de hade du säkert ändå bara slösat bort på facebookarscrollande. 

Om inlägget

Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: