My Precious

Oavsett hur bra jag lyckats skära ned inom vissa områden så tar det fortfarande emot lite när det gäller läpprelaterade produkter.   Alla dessa små vänner tjänar sitt eget syfte och likt Gollum känner jag av den starka, ringlika dragningskraft de aktiverat.

Jag tror kanske att de flesta av oss har något sådant undantag. En lyx som man unnar sig. En sorts ursäkt från att följa ett spår man annars är inne på helt totalt. Men att försöka hoppa över sin gräns, att komma ur sin komfortzon lite, när det gäller sånt här kan nog vara nyttigt.

Ett exempel på produktberoende kan man hitta i kategorin Hår. Här verkar det som att Less is More har kastats helt åt sidan och att anarki råder. Det är inte ovanligt att i folks badrumsskåp hitta följande: Schampoo, balsam, kur, Leave-In, serum, värmeskydd, mousse/stylingcreme/claygrej och spray. Att man efter alla år av detta enorma produktanvändande tror att ens hår kommer att se förjävligt ut utan dem är nog också vanligt. Det kan verka skrämmande att ens våga utesluta någon av dem, om så bara för en tvätt.

Med mamma som med perfekt resultat tvättar håret med bikarbonat.

Förövrigt tror jag att det här med att man ska schamponera håret TVÅ gånger är rent skitsnack. Vilken annan sorts tvål hade man pallat köpa om den vid första rundan ”löste upp smutsen” och vid andra ”tog bort smutsen”? Det kan jag svara på. Ingen. För man hade tyckt att den låtit helt jävla värdelös. Det är enligt mig ett rent marknadsföringstrick som ska få schampooflaskan att ta slut ungefär samtidigt som balsamet.

Men hur som helst. Jag har själv varit djupt i produktträsket, och för övrigt älskat det, men känner numera en enorm lätthet ända in i själen av att hålla mig till endast ett milt, naturligt schampoo och balsam. (För extra fuktighet i längderna har jag ibland lite olivolja. Men det räknas inte riktigt som en tredje produkt då olivoljan redan är på badrumshyllan i egenskap av ansiktstvätt/fuktighetskräm.)

Så härmed erkänner jag. Jag är LipGlossberoende. Men inte länge till.


Om inlägget

Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: